Banner2

Californië en Hawai

De vlucht verliep goed en met 20 minuten winst landen we op de eerste stop, Chicago ondeeweg naar onze eindbestemming: San Francisco. Even de bagage met de hand Amerika inslepen en hup weer verder... Optijd komen we aan en reizen door naar ons hotel, een hele dag onderweg dus tijd voor een heerlijk bad.... Het hotel is het Holiday Inn en heel erg groot.

De eerste dag gaan we naar de Fishermans Wharf. Een leuk gebied waar ooit een levendige have was is nu een hele rits restaurantjes geopend. Aan het haventje kan je genieten van heel veel zeeleeuwen die de hele dag in de zon liggen. De rest van de dag lopen we door de stad en nemen de rode hop-on-hop-off bus. Erg leuk alleen een file op de Golden Gate bridge zorgt voor een rit van drie en een half uur...

De rest van de trip zetten we voort in een camper van "Camping World Rv Rental" (Ze blijken niet meer te bestaan). De uitleg en de camper zijn goed en wanneer je iets niet helemaal snapt leggen ze het nogmaals uit. Na de uitleg gaan we op weg naar de Walmart... Tja, even boodschappen doen. De stop 's avonds is in Halfmoonbay bij de Pelican point RV park. Dit is een kleine camping aan een hele mooie bay. Echt een plaatje...

De route die we rijden is niet heel groot. De redenen hiervoor is de korte tijd de we hier hebben. Twee weken kon de camper gehuurd worden. Dat beperkt de afstand maar dwingt je om leuke alternatieven te zoeken. Dat is ons goed gelukt. De route zie je in het plaatje hier naast. CaliforniaRoadMap

Na Pelican bay rijden we via Highway 1 naar Monterey. Hier bezoeken we het aquarium "Monterey bay aquarium". Dit is een klein maar erg mooie plek om even te stoppen. Aan het begin van de avond rijden we verder over Highway 1 naar het zuiden. Het plan is om te overnachten in Pfeiffer Big Sur State Park, waar we onze eerste grote bomen willen zien. Helaas, de campeerplaats is helemaal vol en we moeten we doorrijden tot ver buiten het park om te overnachten. Erg jammer want het is zelfs te ver om nog terug te rijden. De volgende dag rijden we door naar de volgende stop: Lake Isabella waar we de camper parkeren bij "Lake Isabella RV resort and cabins". Dit is een rustige camping. Het meer is ook niet zo'n toeristische atractie dus genieten we even van de rust.

Na deze rustige stop rijden we naar Seqouia National park. Onderweg stopen we bij Kings Canyon National park. Dit is een relatief onbekend en dus rustig park waar je de grote Seqouia bomen kunt zien. Helaas moeten we de route iets verplaatsen. Het park heeft last gehad van landverschuivingen en hierdoor is de weg (Mountain highway 99) geblokkeerd. Onze camper is te groot om erlangs te kunnen. Helaas, maar van de nood een deugd maken kunnen wij wel en via rout 155 rijden we langs de rand van het park naar de westelijke ingang. Hier parkeren we de camper weer voor een paar dagen.

De twee dagen in Seqouia National park vullen we met een bezoek aan het museum of giants. Hier leren we meer over de geschiedenis van het park. Naast de vele eekhoorns die we tegen komen kijken we hier ook onze ogen uit bij de gigantische bomen. Naast het museumlopen we ook een trail door het park. Mooie omgeving waar veel te zien is.

Door naar Yosemite National park. Een, zoniet het bekenste park van Amerika. Dit park is te bereiken via het Sequoia National park aangezien biede parken tegen elkaar liggen. een mooie route met heel veel bochtjes. Je merkt direct dat het hier drukker is. De campings zitten tot de nok toe vol maar ook de wegen zijn veel beter onderhouden, dan wat we tot nu toe hebben ervaren. Blijkbaar stroomt hier het geld van de toeristen rijkelijk. Omdat alle campings vol zitten rijden we naar de westelijke ingang van het park om daar, net buiten het park de camper te parkeren. In Yosemite park bezoeken we een uitkijkpunt waar je een mooi uitzicht hebt om de Dome (de bekende halve rots midden in het park. Ook het bezoekers centrum is leuk om te bekijken. Als laatste lopen we een trail naar "mirror lake".

Vanuit Yosemite village rijden we via route 120 naar de oostkant van het park. We zijn onderweg naar Mono Lake Tyfa. Hier genieten we even van de lunch. Dit meer is enorm maar heeft te leiden onder het water management van Los Angeles en Las Vegas. Het meer droogt langzaam op. In het bezoekers centrum leggen ze de geschiedenis uit en zie je dat er ooit meer water in het meer zat... Na deze korte stop rijden we door naar Bodie. Een klein stadje uit de gold rush tijd. Nadat men hier al het goud uit de grond gehaald had is men vertrokken. De stad is verlaten en dient nu al openlucht museum. Het is een flink stuk rijden, maar mocht je ooit in de buurt zijn, dan is het zeker de moeite waard. We overnachten in Bridge port aan een klein meertje. Vanaf hier volgen we highway 108 naar oakdale. Een mooie bergweg net ten noorden van Yosemite national park. Goed met de camper te doen. Het moosite punt is de Sonora pass. Dit hoogtepunt hadden we niet willen missen.

 De trip eindigd waar hij begon... in San Francisco. Hier bezoeken we nog de Zoo. Erg leuk en altijd een aanrader als je een dagje over hebt.

Na San Francisco vliegen we naar... Hawaii!!!

We hebben een weekje op the Big Island geboekt aan het einde van de camper trip. Heerlijk bij komen en vulkanen kijken... Na de vlucht halen we de auto op en rijden we naar ons hotel, het Royal Kona resort aan de kust. Het hotel ligt dicht bij het dorpje Kailua-Kona. Daar vinden we ook een perfecte diner, Humphy's. Veel lokale en lekkere biertjes en heerlijk eten op een mooi terras.

Twee excursies willen we hier boeken. De eerste is een excursie naar de top van Mauna Kea, een vulkaan waar een aantal grote sterrenwachten staan. Daarnaast willen we ook een helicopter vlucht boeken over de vulkaan van het eiland. Beide zijn lastig te boeken. Tip: Probeer dit thuis al te boeken... Helaas voor ons moeten we voor de sterrenwacht opzoek naar een alternatief. De helicopter vlucht is geboekt en gaat door onder voorbehoud.

De top van Mauna Kea is ook zelf te bezoeken. Althans een flink stuk. Eigenlijk mag je met de auto daar niet naar toe, maar we doen het toch. De weg was ooit heel slecht, maar tegenwoordig is de weg goed te berijden en kan je met de huurauto tot aan de ingang komen. Daarna is de weg slecht en heb je een 4x4 nodig... Maar hier bij de ingang is het al mooi. De Rangers vertellen iets over de sterren en hebben ook een paar sterre kijkers klaar staan. Omdat de zon nog schijnt tonen ze ook een zonne kijker. Erg leuk. Na zons ondergang rijden we terug naar het hotel.

Ook het Volcano National park bezoeken we. Dit park is eigenlijk een grote vulkaan. We starten ons bezoek bij het bezoekerscentrum. Dat is zeer aan te raden aangezien het park op de vulkaan ligt. Daardoor is het goed om jezelf te informeren over gevaarlijke en mooie plekken. Omdat het park erg groot is, bezoeken we het in twee dagen. De eerste dag rijden we naar het uiterste puntje en lopen daar een trail. De tweede dag blijven we meer in het centrum van het park en wandelen door een lava grot en lang de kraterwand.

We brengen ook een bezoek aan het zwarte strand en aan het lokale museum. Hier vertellen ze hoe de eilanden zijn ontstaan. Ook tonen ze de cultuur, huizen en boten van de eerste bewoners. Mooi om te zien hoe goed deze cultuur bewaard wordt.

De laatste dag kunnen we met de helicopter mee. De vlucht is vanwege slecht weer al een keer uitgesteld. Bijzonder want aan onze kant van het eiland was het schitternd weer (oostkant) maar aan de andere kant was het weer zeer onstuimig. Maar we kunnen mee en daar zijn we blij om. Helaas meldt de piloot direct dat we niet bij de vulkaan kunnen komen door het slechte weer rond de top. Jammer, maar de vlucht is er niet minder om. Overal waar je kijkt zie je zwarte lava liggen aan deze, zuidoostelijke kant van het eiland. We zien ook de wegen waar we eerder stonden en niet verder konden omdat er lava op lag. Indrukwekkend... 

Helaas zit de reis erop. op naar de volgende...

Free Joomla! template by L.THEME