Banner3

Klassiek Turkije

Dit was onze eerste reis samen. Hiervoor had Farina al reizen ondernomen naar Frankrijk, Luxemburg, Tunesië, Israël en Jordanië. Ik (Richard) had toen nog maar de ervaring van reisjes naar Zeeland (Renesse), Duitsland en de Bahamas.

Doel dat we hadden gesteld, was voor een lage prijs binnen Europa (of net erbuiten) op vakantie waarbij we zoveel mogelijk zouden kunnen zien en ondernemen.

De keuze was gemaakt en Turkije ging het worden. Niet duur en op basis van volpension gingen we op onze eerste rondreis met als Thema "Klassiek Turkije". De reisorganisatie was "Evenementsreizen" de totale reisduur was 15 dagen.

 

De volgende route hebben we afgelegd. Klik op de foto voor de juiste weergave.

Vanuit Amsterdam begon onze reis naar Turkije, met als bestemming Antalya. Hier aangekomen werden we opgevangen door onze gids voor de komende 2 weken en hij meldt ons dat er een hittegolf is... Temperatuur is in de schaduw zo'n 40°C.

We verblijven in Antalya in het Alem Regency Hotel, dat een goed hotel is. Na twee dagen springen we in de bus om onze trip te beginnen. We vertrekken naar Pamukkale, waar we onderweg even halt houden bij een Nomadenfamilie en een bezoekje brengen aan Hierapolis, een stad uit de Romeinse tijd waar men druk bezig is alles te restaureren.

Het ligt om de hoek van Pamukkale, dat bekend is van de witte kalksteenterrassen... Helaas is op het moment dat wij hier aankomen de regering net bezig de maffia te verwijderen. Men had hier hotels op steenworp afstand gebouwd en daarna was men de waterbron welke de terrassen voedt gaan leeg pompen.

Het resultaat, droge terrassen waar je niet meer op mag en een paar ruïnes van te slopen hotels op de achtergrond.... Tja, de mensheid kan dwaze dingen doen.

Na Pamukkale zijn we naar Kusadasi vertrokken, onderweg natuurlijk even gestopt bij opgravingen uit de Romeinse tijd. We stoppen bij Aphrodisio, waar een bijna compleet stadion ligt.

Hierna zijn we doorgereden naar Istanboel met een overnachting in Ayvalik, een schiereiland waar de wind altijd waait. In de buurt van Ayvalik zijn we naar het bekende Troy gegaan om het paard te bekijken en de opgraving te bezoeken. Hier blijkt al snel dat het paard nooit bestaan heeft, alhoewel het een leuk verhaal oplevert, en dat Troy meerdere malen over zichzelf heen gebouwd is. Vroeger lag deze stad aan de zee, maar nu ligt de zee een flink stuk naar het westen.

Aangekomen in Istanboel gaan we hier twee nachten doorbrengen en dat is ook wel nodig bij zo'n grote stad. Hier hebben we een bezoek gebracht aan de blauwe moskee, de Ayia Sofia Moskee (was vroeger een kerk). 's Avonds heb ik een bezoek gebracht aan de Turkse Barbier.

De volgende dag zijn we naar het paleis van de Sultan, het Top Kapi Paleis geweest en hebben een boottocht gemaakt over de Bosporus. Zo rond 22.30 uur vertrok de trein naar Ankara waar in we de nacht hebben doorgebracht.

Aangekomen in Ankara, zijn we direct naar het Mausoleum van Ataturk gegaan. Waarna we de reis voortgezet hebben naar Avanos om lekker te genieten van een echt Turks stoombad, inclusief de massage.

Hierna zijn we naar een van de mooiste gebieden van Turkije gegaan... Cappadocië, een landschap gevormd door erosie. Hier hebben in het verleden mensen geschuild tijdens een van de vele kruistochten. Je vindt hier veel kapelletjes uitgehouwen in steen en versierd met mooie fresco's.

Hierna begonnen we aan onze rit terug naar Antalya waarbij we langs Konya kwamen waar de Derwisjen in hun dansen snel ronddraaien om in een trance te komen. Aangekomen in Antalya hebben we nog twee nachten gebruik mogen maken van het Alem Regency hotel voordat we terugvlogen naar Nederland.

Free Joomla! template by L.THEME