Banner6

Seychellen

Wij zijn op 28 augustus 2009 getrouwd en bij een huwelijk hoort natuurlijk een heerlijke huwelijksreis naar een bijzondere bestemming... Zeker als reizen en het leren kennen van andere culturen één van je grootste hobby's is. Dus op zoek naar een mooie bestemming en die vonden we in de vorm van de Seychellen.

Bij een dergelijk reis ontkom je niet aan bijzondere reisorganisaties en deze keer hebben we geboekt via "All Over Tours ". Zij hebben een hele mooie invulling gegeven aan onze wensen. Vrij snel na het eerste contact werden we gebeld om het een en ander door te spreken. Nadat wij onze wensen kenbaar gemaakt hadden, stelde onze contactpersoon van "All Over Tours " een paar kleine aanpassing voor. Omdat in we in eerste instantie de volgende eilanden van de Seychellen wilden bezoeken: Mahé, Praslin en La digue, in deze volgorde, zouden we de laatste dag maar 2 uur van ons bed kunnen genieten. Midden in de nacht zouden we de terugreis aanvangen. Hierop hebben we het advies overgenomen en de volgorde aangepast. Hierdoor konden we nog wat langer van ons bed genieten voordat we terug naar Nederland zouden gaan.

Op 30 augustus zijn we vertokken naar de Seychellen. We vlogen via Parijs om daar met Air Seychelles naar Mahé te vliegen. Vroeg in de ochtend komen we aan op Mahé international airport en worden we opgevangen door de dames van Creole travel services. Zij zijn onze contactpersonen tijdens deze reis.

Mahé

Op Mahé verblijven we in het Sunset Beach hotel.

Dit hotel is gelegen aan de noord-west kust van Mahé, waar je een mooi uitzocht hebt over de baai Beau Vallon (Hieraan liggen de meeste hotels en resorts). Het is een kleinschalig hotel waar ook de Nederlandse Consulaat is gevestigd. We hebben op alle eilanden gekozen voor kleinschalig hotels waarmee we het "all inclusive" gevoel willen ontlopen.

Het Sunset Beach hotel bestaat uit 28 kamers verdeeld over drie categorieën: Junior suites, Ocean view rooms en 2 kamer villas. Het hotel heeft een klein "privé" strand waar iedereen gebruik van mag maken. Op de Seychellen zijn alle stranden publiekelijk toegankelijk.

De eerste dag hebben we een eilandtour geboekt. 's Ochtends worden we opgehaald door onze chauffeur (met witte handschoenen en pet). We spreken met hem af dat we Victoria (de hoofdstad) nog niet bezoeken. Wij willen eerst het eiland rond en de binnenlanden zien, waarvoor we voldoende tijd willen hebben. Hierdoor is een bezoek aan Victoria niet mogelijk, maar daar hebben we de komende dagen nog tijd genoeg voor.

Op Mahé is een weg die bijna helemaal rond het eiland loopt, deze weg zullen we volgen. We vertrekken vanuit het hotel en rijden Noordwaarts om bij "North point" even te stoppen. Vanuit hier zie je het kleine eilandje L'llot. Hierna rijden we oostwaarts richting Victoria onderweg stoppen we even bij Kreolfleurage Parfums. Hier maken ze parfum van bloemen die op de Seychellen groeien. Je ziet de parfum overal op de Seychellen in de winkels, maar hier wordt het gemaakt. Veel is hier niet te zien en na een korte uitleg (op de veranda) rijden we verder naar Victoria. Nadat we Victoria gepasseerd zijn stoppen we bij "Mansión colonial en Craft Village" Hier staan nog een aantal koloniale huizen waarin exposities worden gehouden. In sommige huizen verkopen kunstenaars hun creaties. Ook worden hier modelschepen gebouwd. Zeer gedetailleerde modellen worden hier gemaakt en te koop aangeboden. We kopen hier een leuk schilderijtje in een van de huisjes. Het leukste is dat Richard, om wisselgeld te krijgen, alle winkeltjes langs moet! We rijden nog verder naar de oostkust van Mahé. We stoppen iets verderop bij een "Jardin du Roi" waar we een hele mooie tuin bezoeken. Onze chauffeur blijkt ook een hobby bioloog te zijn en begeleid ons door de tuin, hij weet van bijna alle planten iets leuks te vertellen. Hierna rijden we door op weg naar de lunch. De Lunch is in een restaurantje aan Anse Intendance. Het is een leuk restaurantje met een strandzand vloer. Na de Lunch rijden we naar het oosten, langs de zuidkust. We stoppen onderweg nog bij een paar mooie stranden en krijgen uitleg over de verschillende resorts die aan deze kust liggen.

Nadat we vele mooie stranden hebben gezien slaan we rechtsaf de berg op. We rijden nu naar het Morne Nationale park. Hier bezoeken we een ruïne site. Hier stond in het verleden een dorpje stond waar weeskinderen werden opgevangen. Nu is er niet zoveel van over, maar het uitzicht over de vallei is werkelijk schitterend. We rijden via een thee plantage terug naar Victoria en worden even later afgezet bij ons hotel.

De volgende dag bezoeken we Victoria. Victoria is de kleinste hoofdstad ter wereld. In de stad is veel bedrijvigheid maar er zijn weinig toeristische plaatsen. Midden in de hoofdstraat staat een kleine uitvoering van de Big Ben en er zijn enkele musea in het centrum te vinden. Daarnaast is er een kleine winkelstraat. Er zijn ook maar weinig toeristen. De meeste hotels en resorts zijn er op gericht om hun gasten te vermaken en hierdoor gaan maar weinig mensen naar de hoofdstad. 's Avonds nemen we de lokale bus terug naar het hotel. 's Avonds eten we in restaurant "Boat house". Het is een lopend buffet restaurant waar je allerlei heerlijke lokale gerechten kunt krijgen.

Vandaag bezoeken we Ile Moyenne, een klein eiland in het "Saint Anne Marine National Park" dat privé bezit is van Brendon Grimshaw, een Britse journalist die dit eiland kocht in de 1962. Hij heeft een klein reservaat van gemaakt door de natuur te herstellen. Eind 2009 is er een documentaire gemaakt van Brendon Grimshaw en zijn eiland "a grain of sand".

Nadat we genoten hebben van een heerlijke barbecuelunch varen we met de boot naar een mooie snorkelplek, daar mogen we heerlijk snorkelen. We zien hier mooie vissen en koraal. Helaas is het meeste koraal verbleekt tijdens de laatste El Niño, waarbij de watertemperatuur is gestegen.

's Avonds eten we bij Baobab Pizzeria. Dit is een klein restaurantje midden op het strand met een zandvloer en heerlijk pizza's. 

Naar La Digue via Praslin

We vertekken 's ochtends na het ontbijt naar het vliegveld. We vliegen met een nationale vlucht van 15 minuten naar Praslin. Vanaf Praslin varen we naar La Digue. Omdat we pas aan het einde van de middag naar La Digue varen worden we na aankomst op Praslin naar een hotel gebracht. Daar kunnen we wachten en ons zelf verfrissen. 's Middags worden we opgehaald en naar de haven gebracht, hier vandaan is het zo'n 45 minuten varen naar La Digue. Na een schommelende tocht komen we aan op La Digue waar we wederom worden opgewacht door de mensen van Creole travel service. Daarna worden we met een elektrisch golfkarretje naar onze villa gebracht. We verblijven drie dagen in "Le Domaine de L'Orangeraie".

La Digue is een eiland om tot rust te komen. Je vindt op het hele eiland bijvoorbeeld maar een paar auto's en die rijden dan ook nog eens lekker rustig. Verder heeft iedereen een fiets. 's Avonds zie je hele groepen mensen op de fiets naar huis gaan. Wij lopen een rondje en halen een afhaal menu om in onze villa op te eten...

 Aangezien onze tijd op La Digue maar kort is hebben we hier een ‘relatief' strak programma gemaakt. Maar ondanks dat je veel kan plannen, heb je op een tropische bestemming één ding niet in de hand... het weer. Tijdens ons verblijf op La Digue is het erg regenachtig. We hebben dus tussen de regenbuien door moeten fietsen... Net als thuis.

We fietsen over het eiland en bezoeken onderweg verschillende stranden. Het meest bezochte, gefotografeerde en beroemdste strand is wel het strand Anse Source D'Argent. Dit strand is werkelijk schitterend met zijn bijzonder mooie rots formaties die door de jaren heen zijn uitgesleten tot mooi gladde rotsen. Het is hier overigens wel redelijk druk (voor een strand op de Seychellen) dus kom op tijd. Wij zijn op de plantage direct rechts naar de zee gefietst. Hierdoor kom je iets te snel op het strand maar de wandeling naar de rotsen geven je in het gevoel dat je alleen bent. Nou ja, tot dat je andere mensen tegenkomt dan...

's middags lopen we nog een rondje door de stad en genieten we van de tuin bij onze villa en de regen die weer onophoudelijk uit de lucht valt.

De volgende dag gaan we op snorkeltour. Deze tour zouden we eigenlijk gisteren gedaan hebben maar door het slechte weer is die toen afgelast. Vandaag gaat hij wel door maar hiervoor hebben we de overtocht naar Praslin moeten verplaatsen, dit was geen enkel probleem en is door de dames van Creole Travel Service zo gedaan. Ook mogen we nog gebruik maken van een opslag bij onze villas. Na een korte uitleg gaan we onderweg met een motorboot naar de eerste stop, een mooie snorkelplek bij het eiland Felicité island. Na een paar uur snorkelen, varen we door naar Petite Soeur waar we een heerlijk barbecuelunch krijgen. Na de lunch varen we naar een snorkellocatie rond het eiland en mogen hier een uurtje snorkelen waarbij veel mooie vissen zien. Een van de begeleiders vangt hier een inktvis. Nadat iedereen weer aanboord is geklommen varen we naar een klein eilandje tussen Felicité island en Petite Soeur in waar we over een rif mogen snorkelen. De stroming is hier redelijk sterk waardoor het snorkelen erg vermoeiend is.

Na aankomst in de haven gaan we terug naar de villas om daar te douchen, om te kleden en afscheid te nemen van onze gastvrouw. We wensen haar veel geluk en laten ons daarna terugbrengen naar de haven. Met een catamaranboot varen we in 30 minuten naar Praslin waar we worden opgewacht door de mensen van Creole Travel Service. Zij brengen ons naar ons laatste hotel, "Village du Pecheur".

Laatste dagen op Praslin

Op Praslin hebben we vier dagen om het eiland te ontdekken. We bespreken direct bij Creole Travel Service een snorkel en fauna trip naar het eiland Cousin en huren hier een auto. De eisen hiervoor zijn overigens minimaal... mijn rijbewijs ligt thuis, maar een paspoort is hier voldoende. De snorkeltrip is voor de volgende dag en auto huren we voor de laatst twee dagen van ons verblijf op de Seychellen.

Voor de snorkeltour worden we op het strand van ons hotel opgehaald. We varen eerst naar Cousin, daarna naar Curieuse voor een lunch. Na de lunch varen we naar st. Pierre recht voor ons hotel. Het eiland Cousin is een natuurreservaat, waar een verschillende vogels gebruik van maakt om hun nest te bouwen. De vogels die je op dit eiland aantreft zijn Seychelles Warbler, witte sterns en de kleine Noddy. Na een rondleiding en veel uitleg over het eiland varen we dezelfde route terug om op Curieuse te genieten van de lunch. Na de lunch worden we rondgeleid over het eiland Curieuse, een dokter uit Nederland hielp hier in een Lepra kolonie. In zijn villa is hierover een tentoonstelling ingericht.

De volgende dag brengen we een bezoek aan een museum over de lokale bevolking. Het museum is erg klein maar wel erg leuk. Ze laten hier zien hoe de mensen leefde, authentieke huizen en geneesmiddelen. De eigenaar leidt ons rond en weet veel te vertellen over de lokale flora en fauna. Ook verteld hij ons van alles over de verschillende middeltjes die gebruikt worden bij diverse kwalen.

 

We brengen ook een bezoek aan "Vallee de Mai, Nature Reserve". We lopen hier de rest van de dag rond en genieten van alle planten en dieren. We zien hier ook het nationale symbool de "Coco de Mer". Dit is dé plek waar deze palmboom in het wild voorkomt. Ook op Curieuse island komt de palmboom in het wild voor. Op alle andere eilanden is de palm door de mens geïntroduceerd.  Een bezoek aan dit natuur reservaat is zeker de moeite waard. Je loopt over goed onderhouden wandelpaden door een stukje goede bewaard bos. Naast de bijzondere palmboom komen we er vele dieren tegen. Tijdens ons bezoek wordt er hard gewerkt aan een nieuw hoofdgebouw, dus souvenirs kopen of zo is er vandaag niet bij... 's Middags rijden we met de auto over de zuidoost kant van het eiland. Stel jezelf er niet teveel van voor, je rijdt in een uurtje het hele eiland rond. De rondweg die langs het water loopt is overigens wel de leukste route. En nog een laatste tip, huur een automaat... Schakelen, links rijden, op het verkeer letten is al moeilijk genoeg en soms is de weg niet breder dan een auto waardoor je extra goed moet opletten. Met een automaat heb je dan gewoon een zorg minder... Aan het eind van de middag rijden we naar Anse Lazio. Dit is een strand dat vaak gebruikt wordt voor reclame foto's. Wij zouden waarschijnlijk naar het zelfde strand gaan... Wat mooi zijn de stranden hier en als je nog even de moeite neemt om over het strand te lopen kom je vanzelf andere stranden tegen, gekoppeld via een klein wandelpad. Op de terugweg rijden we nog even naar Zimbabwe. Dit is een uitkijkpunt op het hoogste punt van Praslin. Je kunt niet helemaal naar de top vanwege militaire installaties, maar tot aan de versperring is ver genoeg om heerlijk van de ondergaande zon te genieten.

Op onze laatste dag rijden we met de auto naar de noordwest kant van het eiland. De dorpen zijn hier niet zo klein en mooi als aan de andere kant. We rijden tot dat we niet meer verder kunnen. Het einde van de weg is de oprit van een groot resort. We draaien om en rijden weer terug. 's Avonds genieten we nog van een heerlijk diner bij kaarslicht. Dit is aangeboden door het hotel en we zitten tijdens het diner midden op het strand! We vertrekken de volgende ochtend vroeg naar het vliegveld om via Mahé en Parijs weer terug te vliegen naar Nederland.

Wat een paradijs...

Free Joomla! template by L.THEME