Banner11

't Skonste Plekske

Een leuk cadeautje voor mijn zus zei Farina. Dat is geen eenvoudige opgave, maar daar kunnen wij best een mooi invulling aan geven... Toen we een paar weken later in Schijndel een bezoek brachten aan de lokale v.v.v. werd het ineens duidelijk... Iemand die zo gek is op ezels, dat ze er zelfs één op haar trouwfoto's wilde hebben (en hiermee bedoel ik natuurlijk niet de bruidegom) moeten we gelukkig kunnen maken met een cadeau waarbij ze een dag kan genieten, van een ezel naar keuze.

 

 

 

Na een korte introductie en uitleg gingen we op weg. We hebben de ezel Sientje mee genomen. Soms is Sientje een beetje eigenwijs maar als ze eenmaal gewend is aan ons gaat het fantastisch.

 

De tocht die we hebben uitgekozen is langs het "Duits lijntje" in de richting van natuurgebeid de Geelders. De route is goed te doen aangezien Jasper en Tessa vandaag Sientje begeleiden tijdens het opmaken van dit bijzondere cadeau. De wandeling is in totaal zo'n 8 km. Lang en volgt de spoorlijn zowel op de heen als de terug weg.

 

 

Nadat we het natuurgebied "De Geelders" zijn in gelopen komen we bij ons eerste en grootste obstakel... Een boomstam midden over de weg. Daar wil Sientje niet overheen, maar met de verleiding van een appel en wat overtuigingskracht van ons, vervolgen we even later onze wandeling. Aan het eind komen we bij een klein restaurantje waar we iets drinken. Na deze korte stop lopen we terug naar het " ‘t Skonste Plekske" om Sientje weer voor het donker terug thuis te brengen.

 

 

Het was een fantastische dag waar we nog vaak met veel plezier aan terug denken. Natuurlijk bedanken we Arjan en Monique voor het mogen lenen van Sientje en de wijze raad die wij vooraf en vooral ook onderweg van hen hebben gekregen. Het maakte de wandeling tot een onvergetelijk succes.

 

 

 

Meer informatie vindt u hier:

De website van 't Skonste Plekske in Schijndel, een gezellige ezelstal met minicamping.

Een artikel uit het brabantsdagblad van 8 augustus 2009.

Een kort verslag van het duitslijntje, tracé Boxtel - Veghel langs "de Geelders".

Free Joomla! template by L.THEME