Banner11

Citytrip Rome 2007

Als cadeau aan Farina heb ik een weekje Rome geregeld. Lekker een week genieten van deze romantische stad met zijn duizenden jaren aan historie. Heerlijk ontdekken en eten in een stad die zoveel cultuur te bieden heeft. Kortom we gaan naar Rome.

roma_extra_panorama

De reis start in Eindhoven vanwaar we met Ryanair vliegen naar Rome Ciampino. Vanaf het vliegveld zijn we met de bus naar station Termini gebracht. Vanaf het station was het zo'n 10 minuten lopen naar ons hotel, Bed & Breakfast Viviroma. Het hotel heb ik geboekt via Booking.com en dit werkt werkelijk super. Na onze eerste keer boeken vanuit Portugal is ook deze hotel reservering weer perfect verlopen.

Ik ben ooit in Rome geweest met een bus trip door Italië waarbij wij in twee dagen Rome hebben bezichtigd. Ik mag nu wel stellen dat Rome in twee dagen echt veel te kort is. Minstens het dubbele is deze mooie stad waard. Alleen al om alle oude en bijzondere locaties te bezoeken.

Aangekomen in de Bed and Breakfast en na het inchecken zijn we op stap gegaan om een hapje te eten.

Locatie B&B:

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken

Lopend met een Marcopologids gaan we op weg naar een straat vol restaurants en ja hoor, na zo'n 20 minuutjes lopen vinden we een heerlijke... Argentijn!!! Tja, Italiaans eten doen we hier nog de hele week.

{yoogallery src=[/images/stories/Italie/Rome/1] thumb=[default]}

Op onze weg naar het restaurant komen we langs onze eerste bezienswaardigheid, de Basilica di Santa Maria Maggiore. Deze basiliek bezoeken we pas later in de week, maar is werkelijk erg mooi, zeker 's avonds wanneer in Rome veel gebouwen zijn verlicht. De ontdekkingstocht door Rome is vooral te voet uitgevoerd omdat je dan het meeste mee krijgt van de cultuur, de mensen en het leven in Rome. Start van onze tochten is steevast het colosseum, dat vanuit ons hotel gezien precies aan de rand van het culturele centrum ligt. Op het kaartje heb ik een paar bijzonderheden gemarkeerd (Dit werkt nog niet).

map_of_rome

In een artikel in de Arts en auto stond een artikel over Rome en een aantal leuke activiteiten om te doen. Een daarvan was het bezoeken van Villa Borghese en de andere was het bezoeken van de Via Appia. Beide leuke activiteiten wanneer het mooi weer is en je wat extra tijd hebt zeker aan te raden.

De Via Appia is een deel van de oude weg van Rome naar het zuiden. De weg is voor een deel opnieuw gelegd maar met de groene archeologische bussen die vanaf station Termini vertrekken kom je aan de start van de route. Belangrijk is om even te vragen welke route er wordt gereden. Wij kregen een kaart met een oude route (die veel langer was dan de huidige route). Onze bus keerde halverwege om en reed terug naar de stad. Nadat wij dit ontdekten zijn we uitgestapt en met de fiets, die je overal kan huren verder gegaan! Fietshuren is overal even duur. Aan het begin van de route kosten de fietsen ongeveer 2 Euro per uur aan het einde 3 Euro, maar het verschil van een Euro maakt niets uit omdat de afstand tussen de verhuur bedrijven ongeveer een uur is.

{yoogallery src=[/images/stories/Italie/Rome/2] thumb=[default]}

De Via Appia is een weg, geplaveid met grote stenen waar tussen een nog grotere ruimte zit... Met een flinke 4x4 is het waarschijnlijk nog moeilijk! Maar geen nood, naast de weg is een uitgesleten fiets / wandel pad dat uw voorgangers al voor u hebben uitgesleten. Ook erg leuk om te bezoeken zijn de vele grafplaatsen. Sommige mag je bezoeken en daal je tot wel 4 verdiepingen diep onder de grond om oude graven uit het vroegere Rome te bezichtigen.

Villa Borghese is een park genoemd naar het heren huis van de familie Borghese. In deze tuin heerst een oase van rust en is zelfs een kleine, maar leuke dierentuin te vinden. Natuurlijk hebben we de dierentuin bezocht en na een wandeling door het park rondom villa Borghese zijn we het park uitgelopen richting de Tiber. Midden in het park ligt een vijver waar je een bootje kan huren maar ook omheen kan lopen. In het midden van de vijver staat een prieeltje met een paar zeer mooie beelden. Overigens zijn in het gehele park beelden te vinden van verschillende beroemdheden.

{yoogallery src=[/images/stories/Italie/Rome/3] thumb=[default]}

Uiteraard hebben we ook nog een bezoek gebracht aan de andere bezienswaardigheden van Rome...
{yoogallery src=[/images/stories/Italie/Rome/4] thumb=[default]}

 

En natuurlijk niet te vergeten.... Vaticaanstad.
{yoogallery src=[/images/stories/Italie/Rome/5] thumb=[default]}

Free Joomla! template by L.THEME