Banner13

Italië - Toscane

Met de SLK een mooie trip maken in Europa... dan is de keuze niet moeilijk... Zwitserland moest erin. Voor de zon garantie is een bezoek aan de Toscane opgenomen. In de planning werd rekening gehouden met 4 weken weg waarbij week 1 en 4 gebruikt zouden worden om heen en terug te reizen. De tussenliggende weken werden gereserveerd voor de Toscane.

Zwartewoud als eerste stop...

Na ons eerdere bezoek aan het Zwarte Woud dat zeer goed bevallen was besloten we om hier onze eerste stop te plannen. Wederom een bezoek aan Hotel Walkenmuehle, dat was ons immers eerder goed bevallen. Helaas kregen we twee maanden voor vertrek te horen dat de eigenaren stopten in verband met ziekte. Helaas, dus op zoek naar een nieuw plekje. Hotel Imbery in Hinterzarten werd geselecteerd. Dit hotel beviel ons ook zeer goedn. Mooi dorpje en lekker dicht bij het station zodat we met de trein naar Freiburg konden reizen.

In Freiburg hebben we dit keer een bezoek gebracht aan de hoofdkerk van Freiburg, de Munster van Freiburg. Na een paar dagen ontspannen zijn we door gereden naar onze tweede stopplaats, op de grens tussen Zwitserland en Italië. We overnachten op de San Bernadinopas. De overnachting is geboekt in het voorm alige klooster op de pas. Overnachting is altijd halfpension en eten wat de pot schaft... bij Auberge de L'Hospice.

Toscane

Onze reis naar Toscane hebben we geboekt via Minerva reizen. Al onze wensen hebben zij perfect verwerkt. Perfecte voorbereiding en alle informatie netjes ontvangen. Onze reis in de Toscane starte in Lucca. Eigenlijk een klein agritourismo hotel ten noorden van Lucca - Villa Borbone. Vanuit dit hotel hebben we het noordelijke deel van de Toscane bezocht. Heerlijk rijden naar de duivelsbrug "Ponte della Maddalena" zo'n 15 km ten noorden van Lucca.

Richard is gestart met hardlopen en heeft daarom zijn loopschoenen meegenomen. Nu is Lucca omgeven met een vestingsmuur en daar kan je perfect overheen rennen... Dus voor het ontbijt, in de auto en op naar Lucca. Je kan tot 8 uur gratis parkeren, dus we hadden een deadline. Twee rondjes is 5 kilometer. Farina lwandelde tegenovergesteld één rondje en zo kom je elkaar toch weer tegen. Naast hardlopen bezoeken we Pisa, want dat mag natuurlijk niet ontbreken. Het leukste was alle mensen die op zo'n vreemd mogelijke wijze met de scheve toren op de foto willen... lachen! 

Na Lucca rijden we naar Tenuta Casteani, waar we zullen verblijven op Het landgoed Casteani. Alle slaapplaatsen zijn kleinschalige agritourismos en we genieten van de lokale streekgerechten en mooie uitzichten. We bezoeken vanuit hier wat kleine dorpjes en maken een ritje naar de middelandse zee.

Als derde slaapplaats verblijven we in Volterra bij agriturismo Marcampo. Deze plek ligt net buiten het dorp en kijkt uit over de vallei. In de verte zie je Volterra. Volterra is een leuk dorp maar dan vooral als het niet te druk is, aan het begin of einde van je dag.

De mooiste plek in onze trip is met stip Castellina In Chianti - Hotel Podere Cogno. Het hotel is overgegaan naar een nieuwe eigenaar maar de locatie en de zorg die wij kregen van de hotel eigenaren was onbetaalbaar. Elke avond werd er gekookt op traditionele Italiaanse wijze. Na een keer weet je het, morgen willen we weer!!! Naast het mooie verblijf kan je hier mooi hardlopen. Je loopt zo van de ene boerderij naar de andere, heerlijk!

Als we naar de volgende slaapplaats rijden komen we langs Fattoria La Vialla. We bestellen hier al enkele jaren Italliaanse streekproducten en willen de sfeer nu wel eens ervaren. Een gezellige omgeving verwelkomt ons en we besluiten te blijven voor een kop koffie met een heerlijke koek. Tijdens onze voorbereiding hebben we geprobeerd om hier een overnachting te boeken, maar helaas geldt hier een wachtlijst van meer dan een jaar. Als we genieten van de koffie bestuderen we of het de moeite waard is om er een jaar of langer voor te wachten. Maar... wat een "gezellige" drukte is het hier. Dat maakt dat wij ons gelukkig prijzen met het alternatief van Podere Cogno waar we hebben geslapen.

Een plek moet de slechtste zijn... en dat was Castiglion Fiorentino - Agritourismo La Fenice. Hier gaan wij niet meer terug voor de sfeer. De dame van het hotel had er niet zoveel zin in. We kregen de sleutel en een wens van veel succes. Ik denk dat we haar hebben gestoort tijdens het zonnen. Of zouden wij gewoon gestraft zijn voor onze valse gedachte Fattoria La Vialla...

In de omgeving bezoeken we Sienna, maar aangezien we al verschillende kleinere stadjes hebben gezien is dit een echte toeristen plek. Druk en weinig authentiek helaas. In de omgeving bezoeken we de abdij ruïne van San Galgano. In de zomer worden hier concerten gegeven, maar je moet er snel bij zijn... De locatie is er perfect voor.

Ter afsluiting van ons bezoek aan Toscane bezoeken we Florence. We slapen in Hotel Donatello en parkeren de auto op vialle Spartaco Lavagnini. Deze grote straat heeft veel parkeerplaatsen die erg goedkoop zijn. Een nadeel... je moet de meter per dag vullen met munten. Dat is weer een reden voor een hardloop rondje. Lekker eenvoudig, gewoon de grote wegen volgen en het komt altijd goed. Kleingeld mee en hop. Twee nachten verblijven we in deze mooie stad. We lopen door de stad, bezoeken de kathedraal en natuurlijk het museum Uffizi. Daarnaast bezoeken we Museo Storia Naturale - La Specola. Dit natuur museum bezit enkele zeer mooie wassenbeelden van het menselijk lichaam. Deze werden gebruikt om artsen en verpleegkundigen in opleiding te laten zien hoe het lichaam er uit zag. Erg mooi en kleinschalig museum. Je vindt het door over de Ponte Vechio de stad uit te lopen en deze weg zo'n 600 mter te blijven volgen. Dan zit het museum aan de linker zijde. Op de terugweg bezoeken we de tuin van paleis Pitti. Deze zeer mooie tuinen zijn heerlijk rustig om even bij te komen van de drukte in de stad.

Terug via Zwitserland

Om de reis compleet te maken heb ik mij laten inspireren door het boek Curves van Stefan Bogner. In zijn boeken legt hij op overweldigende wijze de mmoiste passen ter wereld vast. Vaak zonder auto's. Hier zie je een mooie impressie van de Stelvio pass. eerlijk is eerlijk, de Stelvio is een geweldige rit, maar al die huisvaders die Top gear kijken en ook een keer de Stelvio willen nemen hadden beter moeten opletten... Kijk de opnames hier nog maar eens terug. Ik zie drie sport wagens en geen MPV's... Gelukkig grossiert Zwitserland in alpen passen en de minder bekende zijn zeker zo mooi. Helemaal als je deze helemaal alleen mag "nemen".

 

Deze pagina is nog in bewerking. Foto's volgen snel...

Free Joomla! template by L.THEME