Banner1

Griekenland, de Cycladen

Na onze reis naar Turkije was de groepsreis even geen optie... We wilden zelfstandig kunnen rondtrekken, maar ons ook niet teveel zorgen maken over de hotels en het vervoer.

Het idee kwam al snel op om te gaan eilandhoppen, echt leuk en niet met een groep. Misschien wel op de Caraïben?? Tja, toch wel duur, dus op zoek naar een goedkoper alternatief, en dit zijn in de Cycladen, een eilandengroep in  Griekenland.

 

De organisatie, waar we nu de reis bij geboekt hebben is, MIT. Helaas kan ik hier geen website van vinden, dus geen link. Het staat voor: "More Individual Travel" en dat klopt helemaal. De keuze is geheel vrij, hoelang, welke eilanden en in welke volgorde. Zij zorgen voor alle transfers en hotels.

Na het inchecken op Schiphol stapten we in een vliegtuig van Olympia Airlines waarna we naar Athene vertrokken, daar stapten we over in een kleiner vliegtuig naar Santorini. Santorini is een deel van een vulkaan, welke nog steeds actief is. Eeuwen geleden is deze ontploft en heeft de gehele bevolking weggevaagd. Dus eerste stop is bij een opgraving over de verdwenen beschaving. Dit is best indrukwekkend, maar anders dan bij Pompeï, heeft men hier geen mensen gevonden. Men was al vertrokken voor de uitbarsting. Waar deze mensen zijn gebleven, is nog altijd een raadsel.

Op Santorini verblijven we in Kamari in hotel Hippocampus waar we zelfs een zwembad tot onze beschikking hebben. Vanuit hier maken we ook een dagtocht naar Thira, de hoofdstad van Santorini. Wat ons direct opvalt is dat de mensen erg rustig zijn, je wordt niet overal naar binnen getrokken. Men laat je gewoon lekker je gang gaan. Ook doen we een eilandtocht inclusief een bezoek aan het zwarte strand aan de oostkant van het eiland. Na drie nachten zit het bezoek erop en gaan we naar Paros, een klein eiland waar we drie nachten zijn gebleven.

Bij aankomst op Paros worden we in de haven van Parikia opgewacht door een hostess van MIT die ons naar ons hotel zal brengen. We verblijven hier weer in een eenvoudig hotel, hotel Dilion. Vanuit Parikia hebben we verschillende tochten ondernomen naar de andere kant van het eiland. Dit doen we voornamelijk met het lokale openbare vervoer, dit werkt werkelijk perfect. Ook hebben we een bezoek gebracht aan Lefkes, vanwaar je over een Romeins voetpad naar Prodromos kunt wandelen, een erg mooie tocht en zeker de moeite waard. Het is op Paros echt lekker rustig, naar verhouding komen hier minder toeristen dan op Santorini en Mykonos. In Parikia vinden we ook ons allereerste Garden restaurant (Tuinrestaurant) waar we heerlijk en gezellig hebben zitten eten. Over het algemeen kun je overal ter wereld, zoals later zal blijken, in een Garden Restaurant heerlijk eten.

Na het bezoek aan Paros gaan we met de Ferry naar Naxos. Dit eiland hebben we al gezien vanaf de boot, op de heen weg naar Paros, maar nu gaan we ook echt aan land. Het eerste dat opvalt is de groene natuur, overal waar je kijkt. Hier verblijven we in een klein hotel tussen andere gebouwen in. Helaas geen mooi uitzicht, maar wel leuk om te verblijven en als het maar een bed en douche heeft... Op Naxos huren we een kleine auto, zodat we een dagje rond kunnen toeren zonder dat we afhankelijk zijn van het openbare vervoer. Wel wordt ons direct verteld dat we moeten tanken in Parikia, want verder zijn er geen benzinestations op het eiland. We brengen een bezoek aan Dimitris Tempel, de twee liggende kourossen en aan het haven/bad plaatsje Naoussa.

We vertrekken na vier nachten Paros naar Mykonos, het laatste eiland van onze reis. Hier verblijven we in Hotel Eva, dat een rustig en mooi hotel is. Het ligt praktisch aan het strand, maar niet zo'n druk strand. Het is alleen jammer dat lopen naar de hoofdstad net te ver is, en je dus altijd met de bus moet gaan. Ook kan je hier nergens geld pinnen waardoor je altijd moet zorgen voor voldoende contant geld als je terug gaat naar het hotel. Met de bus gaan we een keer naar Paradise beach (vanwaar je naar Super Paradise beach kunt gaan) maar dit is ons echt iets te druk. Tussen de badhanddoeken zie je hier en daar nog een stukje strand. Hup maar weer terug in de bus op zoek naar een rustiger plekje. Uiteraard zijn we even gaan kijken bij het kerkcomplex van Paraportiani dat door vele lagen witte verf geen scherpe hoeken meer heeft.

De voorlaatste dag ondernemen we nog een excursie naar Dellos, een klein eiland naast Mykonos dat één grote opgraving is. Je moet binnen de afzettingen blijven. Sommige kunnen dit helaas niet laten en proberen toch de mozaïek te fotograferen als ze er bovenop staan (het zal wel veel mooier zijn...). Met de terugvaart naar Mykonos begint ook onze laatste avond in Griekenland.

Het was een heerlijke vakantie, maar volgende keer doen we het precies andersom. Wij vonden Santorini het mooist, maar hebben hier eigenlijk het minste van gezien doordat we hier aan het begin zijn geweest en je dan nog niet alle trucjes weet. Door dit eiland als laatste te bezoeken, heb je op de andere eilanden al heel veel kunnen oefenen.

Free Joomla! template by L.THEME