Banner1

Sinsheim

Een lang Pinksterweekend naar sinsheim. Wij komen al jaren in Sinsheim vanuit een uitwissel activiteit van het Tilburgse Jeugd Rode Kruis. Richard is hier tot begin jaren ‘90 actief geweest als lid van het Jeugd Rode Kruis en als lid van de werkgroep JRK Tilburg. Aan deze bezoekjes hebben we veel vrienden en leuke herrinneringen.

 

Deze keer was het plan om met vrienden naar Sinsheim te gaan. Onze verblijfplaats is zoals gewoonlijk, in het kleine gehucht Immellhauser Hof, het buiten het dorp.  Overigens een tip om in deze omgeving te overnachten is het hotel "gasthaus am weinberg" in Weiler waar je uitkijkt over de wijnberg in Weiler.

 

Sinsheim is natuurlijk de plaats waar het "automobiel und techniek museum" is gevestigd. Daarnaast bied de omgeving een grote hoeveelheid leuke activiteiten die goed bereikbaar zijn. Vanuit Sinsheim ben je zo in het romantische Heidelberg of Zwartewoud (het noordelijke deel). Je kan een bezoek brengen aan de mooie stad Speyer, waar je een dependance van het "automobiel und techniek museum" vindt. Als het mooi weer is dan is een ritje langs het Neckargemund een ideale manier om iets meer van de omgeving te zien. Ik zal hieronder de diverse mogelijkheden zo goed mogelijk beschrijven.

 

sinsheim museum

 

Route naar Sinsheim toe. Vanuit Nederland neem je de grensovergang bij Venlo, en volgt de A61in zuidelijke richting tot deze overgaat in de A6. Sinsheim zelf is een klein leuk stadje met een gezellgi centrum. Parkeer achter het gemeente huis en loop even rond. Goede restaurants zijn:

Iets verder weg, maar zeker de moeite waard zijn:

Heidelberg

Zo'n 20 minuten rijden vanuit Sinsheim de borden Hoffenheim en rij via de provinciale wegen naar Heidelberg. Mooie route, met het laatste stukje langs de Neckar. Volg in Heidelberg de borden "Koningsstuhl" en rijd omhoog de berg op. Parkeer bij de "Koningstuhl" en neem hier de bergbahn naar beneden. Parkeren is gratis, tocht met de bergtrein niet. Je kunt uitstappen bij de Heidelberg burcht, maar je mag ook blijven zitten tot in het centrum. Als je bij de burcht uitstapt en deze niet gaat bezoeken, kan je er omheen lopen. Volg het pad langs de ingang en loop over het pad diep de tuin in. In de tuin vind je het pad naar beneden. Dit pad volgend kom je vanzelf in het centrum van Heidelberg uit. De beste dag om Heidelberg te bezoeken is naar onze mening de zaterdag. Heidelberg heeft een winkelstraat van een paar kilometer waar je heerlijk kunt winkelen. Met een vroeg bezoek aan de burcht en een wandeling verder naar het centrum hou je de hele middag over om te shoppen.

 

Een mooi restaurant in de omgeving van Heidelberg, is restaurant Tälblick. Mocht je in de omgeving van Heidelberg willen overnachten, dan is pension Sonnehügel een mooie plek om te overnachten.

 

Neckar gemund

De Neckar is de rivier bij Heidelberg. Deze rivier volgend kom je uit in Heilbron, een grote industriestad ten oosten van sinsheim. Aan de Neckar zijn diverse bezienswaardigheden te vinden zoals:

  • Wijnkasteel
  • Roofvogelsshow
  • Zoutmijn

Zwartewoud

Vanuit Sinsheim is het ongeveer een anderhalf uur rijden naar het noordelijke deel van het Zwartewoud. Wij bezoeken vanuit hier vaak de Schwartzenbachtalsperre, der Mummelsee en een deel van de Schwartzwaldhochstrasse.

 

Speyer

Een bezoek aan Speyer is zeker in een dag te doen. De dependance van het "Automobiel und techniek" museum is er gevestigd. Niet zo groot als in sinsheim maar heeft wel een paar mooie blikvangers. Zo hangt er een Boeing 747 die je kan bekijken. Ook is er een U-boot en sinds kort is er de Russische copy van de Spaceshuttle te bezichtigen. In het centrum van Speyer is de grote Dom een bezichtiging waard en wanneer het weer mee zit staan er meestal wel mensen muziek te maken.

 

Wanneer wij terug naar Nederland rijden maken we altijd even een stopje in Bacherach. Dit is een klein dorpje aan de rivier de Rijn. Je kunt er leuk rond wandelen, het is niet zo druk als het iets verderop gelegen St. Goar en er is een ruïne die je eenvoudig kunt bekijken. We volgen vanaf de A61 de borden Bacherach. Wanneer we onze terugreis hervatten rijden we meestal naar St. Goar door de Rijn te volgen. In St. Goar kan je omhoog, terug naar de A61. Hierdoor kan je toch nog iets zien van dit zeer toeristische dorpje. St. Goar staat bekend om de Loreleie die aan de overzijde op de oever zit.

Free Joomla! template by L.THEME